НЕСВАКИДАШЊИ УСПЕХ МОМАКА СА ВЕТРОВИТЕ КАРАБУРМЕ!

Дана 09.12.2023. у београдској Штарк арени одржана је Лига Шампиона.

Жреб нас је у првом колу спојио са џудо клубом Пролетер из Зрењанина. Иако смо били фаворити, нисмо се опуштали ни у једном мечу. Изашли смо у најјачем саставу и успели да савладамо Пролетер резултатом 3:0. Такмичење је отворио капитен Александар Неранџић који је изванредним бацањем донео прву победу нашем тиму и тако започео низ који ће остати усписан златним словима у историји клуба. Победе су остварили и Дарко Брашњевић и Филип Ђиновић. Након тог меча наш статус ”фаворита” нестаје. У четврт-финалном мечу чекала нас је екипа Фајтера из Тбилисија која је актуелни европски шампион. Након јако напетог меча, уз преокрет успели смо да савладамо Фајтер резултатом 3:2. Победе за наш тим остварили су Дарко Брашњевић, Алберто Гајтеро и Хорхе Кано. Већ након овог меча многи су нас отписали. У полу финалу чекао нас је моћни ПСЖ предвођен можда и најбољим џудистом у историји овог спорта Тедијем Ринером, али и поред њега испуњен светским и олимпијским шампонима. Наши момци нису дозволили да то што су адусајдери утиче на њих и вођени атмосфером са трибина савладали су моћни ПСЖ резултатом 3:1! Поново су победе за наш тим остварили Брашњевић, Гајтеро и Кано који је изванредним бацањем у завршници меча донео радост међу редове плаво белих.

ОЏК БЕОГРАД ЈЕ У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА!

Иако нико није веровао у нас, успели смо да се докопамо финала и сигурне медаље са европског клубског првенства… Наравно, не задовољавамо се само медаљом. Када смо већ успели да савладамо фаворизоване Фајтер и ПСЖ сав фокус је усмерен на трофеј лиге шампиона. У финалу смо се састали са грчки Арисом. Наши момци нису спуштали гард у финалу и савладан је Арис са 3:0! Победе за наш тим остварили су Филип Ђиновић, Алберто Гајтеро и Хорхе Кано.

То је то, све је готово, ОЏК БЕОГРАД ЈЕ ШАМПИОН ЕВРОПЕ!!!

Заиста невероватан успех наших момака који је само одраз тога како се ради у клубу и не, ово није неки успех преко ноћи, ово се градило кроз 53 године дугу историју клуба и коначно је ”дошло на наплату”. Желимо да се захвалимо свима који су нам пружали подршку кроз цео процес припрема, али и људима који су били на трибинама и давали нам ветар у леђа. ХВАЛА ВАМ!

О нама су писали и: