ŽIVOJINOVIĆ FILIP ODLIČAN NA EVROPSKOM KUPU U TVERU

06/04/2014

Kadeti Omladinskog džudo kluba Beograd – Mile Dragić nastupili su prošlog vikenda na Evropskom kupu u Ruskom gradu Tver. Na turniru su učestvovale 23 zemlje, sa ukupno 302 takmičara. S obzirom da su na takmičenju, pored Evropskih zemalja, učestvovale i zemlje iz Azije, Severne Amerike i Južne Amerike, ovaj Evropski kup se slobodno može nazvati Svetskim. Na takmičenju je učestvovalo pet naših kadeta i ostvarili dobar rezultat.

Ekipa iz Tvera

Ekipa iz Tvera

 

Među našim kadetima je najviše blistao Filip Živojinović koji je sa dve pobede i dva poraza ostvario plasman na 7. mesto. Pored njega je još Jovana Obradović uspela da ostvari jednu pobedu i dva poraza i bude 9.

„Žao mi je što je Živke samo 7. pošto mislim da je trebao raditi za medalju. Bilo je par spornih situacija u njegova dva meča i „čudi me“ kako su te sporne situacije bile baš u mečevima kada je radio sa Rusima. Bilo kako bilo, mislim da se odlično borio i ostvario odličan rezultat i veliko iskustvo. Što se ostalih tiče, ne mogu reći da sam nezadovoljan. Svi su se borili i trudili. Moram da napomenem da su oni još mladi i da nemaju iskustva sa ovako velikih takmičenja. Znam da kada se ode na ovako veliki turnir svi očekuju od njih da moraju nešto da urade ali isto tako znam koliko još trebaju proći ovakvih turnira da bi došli do nekog rezultata. Uprkos tome oni su ga čak i imali. Ovo je za njih jedno ogromno iskustvo a bitno je da oni sami iz svega ovoga izvuku neku pouku i da ih motiviše za dalji rad. Predstoji nam trening kamp na kojem će imati priliku da se oprobaju sa svima iz svoje kategorije i dobro treniraju. Takođe bih želeo da napomenem da sve ovo govori i o dobrom radu u klubu i o velikim ciljevima kluba da stvara buduće istinske šampione!“ izjavio je trener Filip Križan.

Rezultate i detalje sa Evropskog kupa u Tveru možete videti ovde.