XIX MEĐUNARODNI MEMORIJALNI JUDO TURNIR „VLADAN PETROVIĆ“

15/05/2013

U CKS Šumice 28.04.2013. godine  u Beogradu održan je devetnaesti po redu memorijalni judo turnir „Vladan Petrović“ u organizaciji Omladinskog džudo kluba Beograd. Turnir je otvorio ataše za kulturu ambasade Japana u Beogradu G-din Omori, a ispred kluba se obratio član Upravnog Odbora G-din Željko Radonjić.

Iako je u isto vreme održano seniorsko prvenstvo Evrope u Budimpešti, evropski juniorski kup u Linjanu i evropski kadetski kup u Piteštiju naš turnir je i ove godine bio izuzetno posećen i jako kvalitetan što ga svrstava u najbolje turnire u regionu. S obzirom da je turnir održan u jednom danu i za samo tri uzrasne kategorije i da su mlađi i stariji pioniri bili spojeni, broj od 562 takmičara iz čak 66 klubova iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, BIH i Srbije kao i naših drugara sa Kosova govori da je turnir bio na veoma visokom nivou kako po organizaciji, tako i po kvalitetu takmičara.

Najuspešnijih pojedinci i klubovi koji su osvojili zaslužene pehare su:

-Najuspešniji takmičari po uzrastima:

-poletarka-Đekić Teodora (Borac lav auto)

-poletarac-Janković Radojica (Miloš Stanković Podgorica)

-pionirka-Perišić Marica (TSK Temerin)

-pionir-Nikolić Uroš (OJK Beograd)

-kadetkinja-Jovanović Tamara (OJK Beograd)

-kadet-Živojinović Filip (OJK Beograd)

-Najuspešniji klubovi po uzrastima:

-poletarci i poletarke-Slavija Novi Sad

-pioniri,pionirke,kadeti i kadetkinje-OJK Beograd

-pobednik u ukupnom plasmanu-OJK Beograd

Naši takmičari  su kao i obično bili na visokom nivou. Osvojili su ukupno 26 medalja od čega13 zlatnih,1 srebrnu i 12 bronzanih. U isto vreme naš kadet Jovanović Filip osvojio je peto mesto na evropskom kupu u Piteštiju iako je u polufinalnom meču žestoko pokraden.

Rezultate svih takmičara OJK Beograd možete preuzeti ovde >>>Vladan Petrović – Rezultati