SREBRNE DEVOJKE I BRONZANI MOMCI ODUŠEVILI

14/12/2014

Na ekipnom Prvenstvu Srbije za žene, devojke Omladinskog Džudo Kluba Beograd-Mile Dragić osvojile su titulu vicešampiona Srbije. Ovaj izuzetan rezultat naše devojke ostvarile su pobedivši ekipe „Klise“ i „Dinama“, dok su zabeležile poraz od „Partizana“ iz Novog Sada. Treba imati u vidu da ekipu uglavnom čine devojčice kadetskog uzrasta i da je sjajna budućnost tek pred njima.

Ekipa 2

„Veoma sam srećan i ponosan na ovu generaciju devojaka i voleo bih da one povrate stari sjaj kakav je naš klub imao u ženskom džudou u staroj Jugoslaviji, pa i šire. Uspeh je svakako veći tim pre što se radi o jednoj veoma mladoj generaciji devojaka. Ovo je za njih bilo „vatreno krštenje“ što se tiče ekipnih mečeva i veoma sam zadovoljan prikazanim. Čestitam im još jednom od srca“, bio je komentar trenera Slaviše Nerandžića.

ekipa 1

„Odličan rezultat koji su naše takmičarke napravile je rezultat jednog dobro organizovanog rada koji su one uspele maksimalno da ispoštuju. Veoma su dobro trenirale ove godine i zaslužile su ovako dobar rezultat. Jako mi je drago zbog njih i čestitam im na izuzetnom uspehu“, rekao je trener Filip Križan.

ekipa 3

Treba svakako još i reći da su istog dana i naši takmičari u bojama Džudo Kluba „Radnički“ iz Beograda zabeležili fantastičan rezultat u Prvoj Nacionalnoj Džudo Ligi, osvojivši 3. mesto i tako na sjajan način zaključili ovu sezonu.

ekipa 5

„Momci su dali svoj maksimum i došli zasluženo do ovog Play off-a. Mi smo imali ambicije samo da se kvalifikujemo u ligu, kako bi oni imali što vise mečeva u kojima bi sticali preko potrebno iskustvo za takmičenja koja ih očekuju u budućnosti. Veoma sam ponosan na njih pogotovu što se radi o najmlađoj ekipi u Ligi. Hteo bih da im čestitam i poželim još više rezultata u sledećoj godini, prokomentarisao je trener Nikolić Nemanja.

Ekipa 4