SPEKTAKULARAN NASTUP PRVOTIMACA ODŽK BEOGRAD-MILE DRAGIĆ NA EVROPSKOM KUPU U BEOGRADU

29/09/2014

Na Evropskom kupu „Serbian open“ koji se po četvrti put održao u Beogradu 27. i 28. sptembra 2014. godine u CKS „Šumice“, prvotimci Omladinskog Džudo Kluba Beograd-Mile Dragić imali su spektakularan nastup i osvojili 2 medelje, zlatnu i srebrnu. Ovim rezultatom smo opet bili najbolji srpski klub na  takmičenju.

Postolja

Vukićević i Bogdanović na postolju

Zlatnu medalju u veoma jakoj konkurenciji osvojio je naš najbolji takmičar, Marko Vukićević i opravdao titulu najboljeg Srpskog borca u kategoriji do 66kg. Vukićević je do zlata stigao pobedama protiv Hrvata Kričeka, Rusa Kulikovskog, Austrijanca Tiefgrabera i u finalu, takmičara iz Srbije, Nikolajevića koga je u uvodnim trenucima borbe bacio na „ippon“ sjajnom  tehnikom „uchi mata“.

Vukicevic uchi mata

Vukićević (plavi kimono) baca Uchi matu u finalu

Drugog dana takmičenja, naš odlični teškaš Nemanja Bogadnović, osvojio je srebrnu medalju i tako dokazao svoj kvalitet i na međunarodnom takmičenju. Inače on je jedini reprezentativac Srbije koji je toga dana radio finale, što dovoljno govori o konkurenciji koja je bila na ovom turniru. Bogdanović je u  finalu je izgubio od Crnogorca Vulevića, ali je do finala došao pobedivši Slovenca Špilera, Srbina Bodirogića i Crnogorca Pekovića, sve ippon-ima i različitim tehnikama.

Bogdanović

Bogdanović (plavi kimono) u finalnoj borbi

 

„Sjajan rezultat za nas. Uvek kada govorimo o našim postignutim rezultatima, zapravo govorimo o radu na treninzima i našoj posvećenosti kao trenera da ovi momci naprave nešto do svojih karijera, takođe govorimo i o njihovoj predanosti tome što rade, njihovom požrtvovanju, odricanjima i prevelikoj energiji koju torše na treninzima ne bi li napravili što bolji rezultat. Takav odnos nas kao trenera i njih kao takmičara dovodi do ovakvih podviga. Klub će stati iza svih onih koji su opredeljeni da uspeju i koji to pokazuju i na treninzima i na takmičenjima. Koristim ovu priliku da čestitam i našim kadetima i juniorima koji su se plasirali u Prvu Ligu Srbije u kimonu Džudo kluba „Radnički“ iz Beograda, kao i ostali borcima koji su nastupali na Evropskom kupu u Beogradu, a nisu imali sportske sreće da naprave rezultat“, bio je komentar trenera Milana Dišovića.