OMLADINSKI JUDO KLUB VICEŠAMPION SRBIJE

17/12/2012

U subotu 15.12.2012. u hali “Šumice” održan je Play off Super Judo lige Srbije. Naš klub bio je prvi u ligaškom delu prvenstva i kao najbolji radio protiv četvrtoplasiranog Partizana iz Beograda. U ovom polufinalu naši takmičari su pokazali da su sa pravom nosili epitet favorita i meč rešili u svoju korist već u četvrtoj kategoriji. Krajnji rezultat je bio 6:4 (25:7) i naši momci su otišli u finale gde ih je čekala ekipa Rekorda iz Rakovice koja je bila bolja u drugom polufinalu od ekipe Crvene Zvezde (8:2 (37:10)).

U finalnom meču stvari se nisu odvijale onako kako se očekivalo iz našeg tabora. Činjenica je da sportska sreća nije bila naklonjena našim momcima, ali da je i postojao mali “pritisak” koje nose sve šampionske ekipe koje brane tron. U prvom meču poraženi smo rezultatom 8:2 (27:5) i posle ovog poraza bilo je teško vratiti se u meč. U drgom meču evidentno je bilo da je taktika da se radi otvorenije i takvom borbom pokuša da se vrati veliki rezultatski zaostatak. Međutim u taktici “sve ili ništa”, ovog puta nismo izvukli bilo kakvu korist, već smo poraženi rezultatom 6:4 (30:20).

Šampionska ekipa OJK Beograd

Iako  je pehar zasluženo “otišao” u Rakovicu, našim momcima treba najiskrenije čestitati osvajanje drugog mesta koje su oni jako emotivno doživeli i pokazali koliko im je stalo do ovog kluba. Treba napomenuti da je ova ekipa naš klub odvela u pet uzastopnih finala i od toga tri puta za redom bila šampion države. Da je i ove godine bila jedina ekipa bez poraza u ligaškom delu prvenstva i sa pravom bila prva na tabeli. Ovim momcima treba čestitati i na njihovoj privrženosti klubu, dostojanstvu koje su pokazali u možda finansijski i kadrovski najtežoj godini po klub. Pored raznih nedaća koje su klub pritiskale i spolja i iznutra, oni su pokazali šta znači ostati “čistog obraza”. Imena : Marko Vukićević, Edi Burkert, Aleksandar Nerandžić, Filip Živojinović, Filip Križan, Nemanja Nikolić, Marko Jočić, Lazar Dramićanin, Miloš Vukićević, Mladen Jović, Slobodan Stanković, Nemanja Bogdanović, Milan Dišović i trener Slaviša Nerandžić biće sigurno dugo inspiracija za mlade naraštaje koji treniraju u našem klub.  Oni su pokazali kako se voli svoj klub, kako se bori za svoj klub i kako treba da živi porodica zvana Omladinski Judo Klub Beograd. Verovatno postoji  nešto što je vrednije i od samog sportskog rezultata…

Čestitamo svim ekipama koje su se takmičile u Super Judo Ligi Srbije i želimo puno sportskih uspeha i u sledećoj godini. A članovima našeg kluba želimo puno uspeha kako u sportkom tako i profesionalnom životu.

Izveštaj sa Super Judo Lige Srbije možete preuziti ovde>>>IZVESTAJ PLAY OFF SJLS JSS 2012.