OMLADINSKI JUDO KLUB BEOGRAD NAJUSPEŠNIJI U MOSTARU

23/10/2012

U Mostaru 06.10.2012. godine  je održan treći po redu medjunarodni judo turnir „BORSA OPEN“ u organizaciji judo kluba „Borsa“. Na pomenutom takmicenju učešce je uzelo oko 800 takmicarra iz 11 zemalja: Holandija, Švedska, Madjarska, Slovacka i sve zemlje iz okruženja. Takmičenje je bilo organizovano na veoma visokom nivou kao i kvalitet tamičara koji su učestvovali na turniru. Takmičari OJK Beograda su ponovo kao i na većini turnira na kojima se pojave bili najuspešnija ekipa u ukupnom plamanu za šta je osvojen pehar za prvo mesto. Drugi su bili domaćini a treci judo klub „Milenijum“ iz Podgorice. Takmicenje se inače odrzavalo u konkurenciji poletaraca, mladjih, starijih pionira, kadeta i juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Omladinski Judo Klub Beograd je osvojio ukupno 37 medalja od čega 20 zlatnih,12 srebrnih i 5 bronzanih. Takmicari našeg kluba pored pomenutog pehara za najbolju ekipu osvojili su i 6 pehara za najbolje borce u svojim uzrastima:
Stosić Mateja (poletarac), Parezanin Dunja (mladja pionirka), Obradović Anja (starija pionirka), Obradović Jovana (kadetkinja), Stefanović Dušan (stariji pionir) i Jovanović Tamara (juniorka).
Trener ekipe Slaviša Pejčić je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima s obzirom da je ovaj turnir jedan od najkvalitetnijih u regionu.

Ekipa Omladinskog Judo kluba Beograd