OMLADINSKI DŽUDO KLUB BEOGRAD NAJBOLJI NA TURNIRU KOROŠKA OPEN

19/11/2013

Na turniru Koroška open koji se održao 16. i 17. Novembra 2013. godine  u Slovenačkom gradu Sloven Gradec, učestvovao je i Omladinski džudo klub Beograd. Na ovom turniru koji važi za najjači turnir u regionu za kadete i mlađe uzrasne kategorije učešće je uzelo preko 1000 takmičara iz  svih zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Belorusije, Azerbejdžana, Litvanije, Letonije, Estonije,Mađarske, Holandije, Nemačke, Italije…

Omladinski džudo klub Beograd ostvario je izuzetan rezultat osvojivši 12 medalja i to: 5 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane. Pored medalja osvojen je i pehar za najuspešniju ekipu na turniru. Posle višegodišnje dominacije timova sa istoka (Rusije,Ukrajine, Azerbejdžana), prvi put je pehar pripao nekoj drugoj ekipi. Mora se imati u vidu da je ovo i prvo učešće našeg tima na ovom turniru, te da bi tradicija verovatno bila drugačija.

Pobednička ekipa ODžK Beograd

„Izuzetno smo zadovoljni našim takmičarima i takmičarkama na velikom zalaganju i trudu koji su uložili na treninzima i koji im se na ovom takmičenju isplatio. Veoma zreo i disciplinovan pristup svih našh učesnika na takmičenju je dobar znak da ova generacija polako stasava u prave takmičare. Samo napornim radom ćemo održati kontinuitet dobrih rezultata, a mislim da su za to ovi momci i devojke spremni“ naglasio je trener Slaviša Nerandžić.

Rezultate sa turnira možete preuzeti ovde.