MARKO VUKIĆEVIĆ PETI NA EVROPSKOM KUPU U SLOVENIJI

16/06/2014

Na Evropskom kupu za seniore koji se održao u Slovenačkom gradu Podčetrteku, učešće je uzeo i Omladinski džudo klub Beograd-Mile Dragić sa trojicom svojih takmičara: Marko Vukićević u kategoriji do 66kg, Nemanja Bogdanović i Miloš Vukićević u kategoriji do 100 kg. Na ovom turniru učesvovalo je 316 takmičara i to ga sa pravom svrstava među najjače Evropske kupove.

Najzapaženiji rezultat naprtavio je Marko Vukićević zauzevši 5. mesto u konkurenciji 27 boraca. Marko je do ovog plasmana stigao pobedivši 3 i izgubivši 2 borbe. Padali su za redom: Britanac, Davies; Rus, Kumukov; Nemac, Graczyk. Pobede su ispuštene protiv Francuza i Italijana.

Marko Vukićević (plavi) u akciji

Marko Vukićević (plavi) u akciji

Takmičari  u kategoriji do 100kg, Vukićević i Bogdanović zabeležili su po jednu pobedu i po jedan poraz i nažalost ostali bez repasaža.

„Veoma sam zadovoljan nastupom naših takmičara na ovom Evropskom kupu. Naravno Marko je opet pokazao veoma viskon nivo na koji nas je navikao i opet je pokazao da na njega treba da se računa kada su u pitanju još veća takmičenja. S tim u vezi, Marko će već sledećeg vikenda otputovati u Budimpeštu na Grand pri, gde ga očekuje još kvalitetnih mečeva i nadamo se pobeda. Miloš i Nemanja su takođe dali svoj maksimum i to je ono što se od svakoga traži. Siguran sam da su uz malo bolji žreb mogli dalje da doguraju. Čestitam mojim takmičarima kao  i ostalima iz reprezentacije Srbije na rezultatima“, bio je komentar sportskog direktora Milana Dišovića.

Rezultate sa Evropskog kupa možete videti ovde>>> http://www.eju.net/?action=calendar&mode=downloadExternalResultFile&id=1793