MARKO VUKIĆEVIĆ NA EVROPSKOM TRONU

17/11/2014

Najuspešniji takmičar Omladinskog Džudo Kluba Beograd-Mile Dragić,  Marko Vukićević popeo se na tron Evrope. Vukićević je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope za seniore do 23 godine koje se od 14. do 16. Novembar održavalo u Poljskom gradu Vroclavu.

www.eju.net

Marko Vukićević na pobedničkom postolju

Marko je do trećeg mesta stigao kroz 5 mečeva od kojih je samo jedan izgubio i četiri rešio u svoju korist. U prvom meču poražen je odlični Moldavac Eugeniu Vreme i to tako što je Marko protivnika naterao na četiri kazne. U drugom kolu čekao ga je fantastični Gruzijski borac Gugulašvili Giorgi koga je Marko bacio na yuko i uspeo da sačuva tu prednost do kraja meča. U četvrt finalu sastao se sa veoma neugodnim Mađarom Felicianom Orijem od koga je poražen na wa-zari. U repasažu protivnik je bio fantastični Italijan Emanuele Bruno sa kojim je Marko u veoma neizvesnom meču pokazao da je sazreo u pravog šampiona i uspeo da natera protivnika na četiri kazne.

www.eju.net 3

Vukićević (beli kimono) u akciji

U meču za medalju sa dva wa-zari-a, savladan je veoma dobri Austrijanac Tifgraber Andreas. Ovde je Marko pokazao odličan džudo savladavši protivnika bacanjima iz kontre i direktnog napada.

„Veoma sam srećan. Obistinilo se ono o čemu sam sanjao od kako sam počeo da treniram ovaj sport. Imao sam veoma teške mečeve i drago mi je da sam na kraju uspeo. Sigurno da je ovo veoma veliki podstrek za dalje napredovanje i osvajanje još medalja na velikim takmičenjima“, bio je komentar Marka Vukićevića.

www.eju.net 1