KADETI OMLADINSKOG DŽUDO KLUBA BEOGRAD – MILE DRAGIĆ SJAJNI NA EVROPSKOM KUPU U PITEŠTIJU

28/04/2014

Omladinski džudo klub Beograd – Mile Dragić je prethodnog vikenda učestvovao na kadetskom Evropskom kupu, u rumunskom gradu Pitešti. Na takmičenju je učestvovalo 406 takmičara iz 26 zemalja a naši takmičari su pokazali izuzetnu borbenost i ostvarili odličan rezultat. Jedna bronza i tri peta mesta!

Kadeti na Evropskom kupu u Piteštiju

Kadeti na Evropskom kupu u Piteštiju

Među našim kadetima je najbolji rezultat postigao Živojinović Filip (73) koji je osvojio bronzano odličje. Pobedio je redom Kipranina, Mađara, Rumuna, pa je u polufinalu izgubio od reprezentativca Nemačke, a u borbi za medalju se sastao sa našim Aleksandrom Nerandžićem, i u veoma dobroj borbi bio za nijansu bolji i okitio se bronzanim odličjem. Aleksandar Nerandžić (73) je takođe bio odličan. Pobedio je Luksemburžanina, Hrvata, pa izbubio od Italijana, pa je u repesažu pobedio Turčina i Mađara, pa se u borbi za treće mesto, nažalost, ukrštao sa Živojinovićem pa su međusobno odlučivali kome će pripasti medalja. U svakom slučaju Aca je zauzeo 5. mesto što je odličan rezultat, a pored Živojinovića, nametnuo se treneru kadetske reprezentacije da može ozbiljno da računa na njega. Stefan Mićić (90) se takođe izvrsno borio. Pobedio je Mađara i Rumuna pa je izgubio od prvog nosioca Ukrajinca, a u repesažu je pobedio još jednog Rumuna i Crnogorca. U borbi za treće mesto se sastao sa vrlo nezgodnim Mađarom od koga je izgubio pa je i on zauzeo 5. mesto. Jovana Obradović (63) je isto pokazala da može da se nosi sa svima iz svoje kategorije iako je tek prva godina kadeta. Ona je u prvom meču izgubila od Ukrajinke, pa je u repesažu pobedila redom Belgijanku, Bugarku i Hrvaticu, pa je i ona došla u borbu za medalju gde se sastala sa reprezentativkom Gruzije od koje je izgubila i zauzela 5. mesto. Pored njih na takmičenju su se još borili i Jančić Katarina (57) koja je izgubila od Rumunke, Radmilović Đurđina (63) koja je izgubila od Mađarice i Italijanke, Simić Teodor (73) koji je pobedio Turčina, a posle izgubio od Nemca i Izraelca, Dramićanin Lazar (81) koji je izgubio od Engleza i Mađara i Dušan Stefanović (60) koji je izgubio od Mađara.

„Sve čestitke svim našim takmičarima, i onima koji su ostvarili plasmane i onima koji nisu. Pokazali su ogromnu želju za pobedom i siguran sam da je ovo tek početak za ovu sjajnu generaciju!“ istakao je trener Filip Križan.

Sve rezultate sa žrebnim listama sa Evropskog kupa u Piteštiju možete videti ovde.