FANTASTIČAN USPEH FILIPA JOVANOVIĆA

30/04/2012

EVROPSKI KADETSKI KUP U PITEŠTIJU 2012

Proteklog vikenda u Rumunskom gradu Piteštiju održan je Evropski kadetski kup, za kadete u muškoj i ženskoj konkurenciji. Učešće je uzelo 300 kadeta iz 16 zemalja sa 3 kontinenta. Iz Azije su učestvovali Kazahstanci a iz južne Amerike Brazilci.

Našu reprezentaciju predstavljalo je i 4 takmičara OJK Beograda: Jovanović Filip (50kg), Nerandžić Aleksandar (60kg), Živojinović Filip (66kg) i Živanović Stefan (73kg). Poslednja trojica nisu uspela da naprave dobar rezultat i osvoje prve bodove pošto su izgubili u prvom kolu, što i ne čudi pošto im je ovo debitantsko takmičenje za reprezentaciju u ovom uzrastu.

Jovanović Filip, u kategoriji do 50kg, je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju pobedivši iponom u prvom kolu Rumuna, u drugom kolu Finca i u polufinalu Brazilca, dok je na wazari izgubio meč u finalu, i to od vrhunskog takmičara iz Kazahstana. Filip je bio izuzetan u svim mečevima iako mu je to tek drugi Evropski kup u godini.

Prethodno je nastupao u Zagrebu i osvojio sedmo mesto i šest bodova. Trenutno je na 11. mestu na Evropskoj listi sa 48 bodova, iako je preskočio 6 turnira.

Ostaje žal što reprezentacija nije ostala na kampu koji bi bio od velikog značaja za predstojeće Evropsko prvenstvo u junu zbog dobro poznatih razloga.